Grafisk design kan spara pengar

Genom att utforma sina webbsidor på rätt sätt kan ett småföretag tjäna en hel del pengar. Även privatpersoner som vill nå ut till många besökare kan med hjälp av rätt val göra så att sidorna blir sedda och lästa av betydligt fler. En rörig och dålig design kommer nämligen inte att vara uppskattad av varken besökare eller Googles sökmotor.

Grafisk design en del av en helhetsekonomi

Idag när verksamheter i en högre utsträckning enbart finns på nätet, är saker som grafisk design inte längre bara något extra ”lull-lull”. Hur man utformar sina webbsidor kan ha lika stor påverkan som övriga åtgärder för att spara in pengar till företaget. Vid sidan om att sköta den dagliga ekonomin och se över sina utgifter för att optimera dem, gäller det att den digitala delen av företaget ser bra ut och inte förhindrar kunder eller nyfikna besökare från att ”komma in” i butiken. Andra sätt att få fram pengar för att investera i sitt företag, kan komma från mycket små besparingar. Något så enkelt som att se över sina avtal, som hyra och elavgifter kan faktiskt frisätta mer pengar än man tror. Många är inte medvetna om att det det finns billig el att hitta om man bara söker. Slantarna man tjänar använder man för att optimera övriga delar i sitt företag och kan på så sätt hela tiden utvecklas.

Hur grafisk design kan spara pengar

Att ha en grafisk profil gör det enkelt för kunder att känna igen företaget och därmed återkomma som kunder. Nätsidor som är tydliga gör det enkelt att göra en beställning. Man vill ha så få klick som möjligt från det att intresse väcks, till att en vara eller tjänst beställs. För att åstadkomma detta behövs en bra grafisk planering av alla nätsidor man skapar. Strukturen ska kännas logisk och innehållet vara tillgängligt och responsiv. För att skapa tillgänglig information kan man tänka på att:

  • Dela in brödtext med rubriker och punktlistor.
  • Använda alternativ text till bilder, som inte redan har det.
  • Se till att länkar känns logiska och inte befinner sig i slutet av en mening.
  • Att menyn på varje sida sitter på samma ställe och är lätt att använda.